Vikten av att träna

Träning leder till en omfattande förbättring av din hälsa och ditt liv. Vikten av hälsorelaterad kondition är inte ny. Från det att vi kunde krypa fick vi lära oss att springa och få motion. När vi är barn visste vi aldrig att det vi gjorde ansågs vara "träning" utan vi sprang och lekte bara för att det var roligt. När vi blir äldre förlorar vi vår känsla av att det är roligt och regelbunden fysisk kondition blev en syssla som de flesta av oss tycker är tråkigt.


Skulle du vilja?
• Få hjälp att undvika skador?
• Minska risken för sjukdom?
• Må bättre både fysiskt och mentalt?
• Se bättre?
• Fortsätta att göra aktiviteter du njutit av under hela ditt liv?


Regelbunden fysisk aktivitet hjälper dig med dessa saker. Fysisk aktivitet är viktigt för att förebygga och minska risken för många sjukdomar och förbättra fysisk och psykisk hälsa. Fysisk aktivitet håller också dig i form så att du kan njuta av fritidsaktiviteter och säkert utföra ditt jobb och sysslor i hemmet. Du får stora psykiska och sociala fördelar. Naturligt är också att kondition ger viktminskning och minskning av fett på kroppen men bara om du har en balanserad hälsosam kost. Viktminskning bör dock inte vara den enda anledningen till att du går ombord på träningsbåten. Gör det till en del av din livsstil, så att det är något du gör om du är glad, ledsen eller trött. Dessa är bara några skäl till varför konditionen är viktig, men den största sak du bör ta med dig från denna artikel är att göra kondition till en prioritering, gör det till en del av din vardag och du kommer att få ett bättre liv på grund av det.


Om du inte tränar kan bristen på fysisk aktivitet leda till ökade risker för ångest, stress och känslor av depression, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, diabetes, benskörhet, tjocktarmscancer och fetma. Det är alltså inge roliga effekter som brist på träning kan leda till.


Vårt hjärta är en muskel. Precis som alla muskler kan hjärtat växa sig starkt, eller det kan också vara svagt. Regelbunden träning stärker hjärtat och hjälper till att förhindra hjärtsjukdomar. Vikten av hälsorelaterad kondition kan ses i varje aspekt i våra liv. Vi blir i allmänhet gladare och får högre självkänsla när vi är i god form och vi riskerar mindre komplikationer med vår hälsa. Motion hjälper oss att sova bättre på natten, och kommer att ge oss mer energi under dagen. Bara 30 minuter om dagen kan förändra ditt liv till det bättre.

RSS 2.0